Dermalni fileri

Dermalni fileri su proizvodi koji uklanjaju bore, obnavljaju izgled vašeg lica, podižu Vaše obraze, oblikuju i čine Vaše usne punijima i nadasve čine kožu mekšom.
Tretmani su prilagođeni vašim potrebama, a rezultati su vidljivi odmah.
Fileri se koriste više od 20 godina i postoji jako mnogo vrsta na svjetskom tržištu.
U našoj klinici koristimo najkvalitetniji izbor modernih filera čiju sigurnost i učinkovitost podupire bezbroj kliničkih studija. To su po nama dva najbolja filera:

 • Restylane, Perlane, Restylane Lipp, Restylane Sub Q, Restylane Vital, Restylane Vital Light i Restylane Touch, i
 • Juvederm Ultra

Radi se o kvalitetnim i modernim dermalnim filerima dva različita proizvođača dobivena biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla u obliku sterilnog prozirnog gela.

Prednost modernih filera jest da nisu permanentni, za razliku od starih silikonskih filera, te da su dugotrajniji u odnosu na zastarjele kolagenske filere.

Dodatna prednost hijaluronskih filera jest u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Na bazi 20 milijuna tretmana u blizu 100 zemalja diljem svijeta oni predstavljaju biokompatibilne proizvode koji se u tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz tijela kada se u potpunosti resorbiraju.

Dermalni fileri image014

Dermalni fileri se koriste za:

1. Korekciju bora, sitnih i dubokih linija te nabora:

 • nazolabijalne bore (linije od nosa prema ustima)
 • marionetske bore (linije od usta prema bradi)
 • bore smijeha, mrštenja i pušačke bore (bore oko usana)
 • vrećice ispod očiju
 • ožiljke od akni

2. Oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka:

 • oblikovanje obraza (u slučaju upalih obraza)
 • oblikovanje obrva, brade i nosa
 • povećanje usana i podizanje kutova usana

3. Pomlađivanje suhe i zrele kože:

 • lica i vrata
 • suhe kože ispod očiju
 • područje dekoltea
 • stražnje strane ruku

Način djelovanja dermalnih filera:

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone.

Glavni sastojak dermalnih filera koje koristimo jest hijaluronska kiselina kojom zapravo nadomještamo hijalouronsku kiselinu koju je tijelo prethodno izgubilo.

Fileri se u obliku gela injektiraju kroz vrlo tanku iglu, nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se osigurala glatka površina, a rezultati su trenutačni. Ta se hijaluronska kiselina veže za vodu i integrira s okolnim kolagenom vraćajući licu mladolik izgled.

Posljednja medicinska istraživanja pokazala su da tijelo prirodno reagira na injekcije hijaluronske kiseline, stvarajući velike količine kolagena, što poboljšava i produžuje rezultate takvih tretmana.

Tretman filerima u pravilu je učinkovit od 6 – 12 mjeseci, ali sa samo još jednim tretmanom unutar razdoblja od prvih šest mjeseci, učinak se prema našem iskustvu produljuje čak do narednih 18 mjeseci.

Nije neobično da nakon nekoliko godina redovite terapije pacijentu ne treba novi tretman i više od dvije godine. U tom je slučaju potrebna samo manja korektura.

Sam tretman nije bolan i traje 15-30 minuta. Najnovija generacija dermalnih filera (Restylane Lidocaine, Perlane Lidocaine i Juvederm Ultra) već u sebi sadrži lokalnu anesteziju. Lokalna anestezija izolira bol te omogućuje bezbolni i opušteni tretman.
Nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno, jer se koži vraća element koji je tijekom godina izgubila. Mimika lica ostaje ista, usnice se doimaju senzualnije, lice ponovno zadobiva volumen i koža izgleda mladoliko.
Nuspojava obično nema. Ponekad se na mjestu ubrizgavanja pojavi crvenilo, otok, manji podljev ili osjetljivost. Sve prolazi vrlo brzo.

Sl 1. Tretman bora od briga, obraza, tužnih usana, linija od nosa do usta i volumena usana

unnamed (8) unnamed
PRIJE POSLIJE

Sl 2. Tretman nosa, rubova i volumena usana

unnamed (1) unnamed (2)
PRIJE POSLIJE

Sl. 3. Tretman bora nastalih od briga kao i linija od nosa do usta

unnamed (3) unnamed (4)
PRIJE POSLIJE

Sl. 4. Tretman tužnih usana i volumena usana kao i linija od nosa do usta

unnamed (9) unnamed (7)
PRIJE POSLIJE

Sl. 5. Tretman bora nastalih od briga

unnamed (6) unnamed (5)
PRIJE POSLIJE

Oporavak

Poslije zahvata ne vježbati niti konzumirati veće količine alkohola barem 24 sata. Ako uočite podljeve, možete držati led ili kremu protiv podljeva.

 • Izbjegavati solarije i saune 3-5 dana nakon tretmana.

Svakako ćete od nas dobiti vrlo precizna uputstva o pravilima ponašanja prije i nakon tretmana.

PRGF® – ENDORET® TEHNOLOGIJA

Ponosni smo što smo među prvima u Hrvatskoj i ovom dijelu EU uveli ovu tehnologiju i tretmane plazmom obogaćene faktorima rasta kako za :

1. Podmlađivanje kože sa primjenom u estetskoj i anti-aging medicini sa svrhom odgađanja znakova starenja kože , tako i
2. Regeneraciju mekog i tvrdog zubnog tkiva ( kosti ) sa svrhom dobivanja novih vrijednosti u što kraćem vremenu.

Ovaj sustav predstavlja revoluciju na području dentalne medicine jer možemo ponuditi rješenja koja su minimalno invazivna, sigurna i predvidiva te garantiraju uspjeh terapije.

Dugogodišnjim i kontinuiranim istraživanjima napokon je pronađena idealna formula za potpuno prirodno pomlađivanje i liječenje Vaše kože i zaustavljanje znakova starenja, kao i stvaranje novog tkiva, kako mekog tako i tvrdog ( kosti ).

S ovim tretmanom, Vi sami sebe pomlađujete te vraćate sami svojoj koži izgubljeni sjaj, a oni kojima trebaju nove obnovljene vrijednosti mekog tkiva i kosti mogu iste regenerirati kroz kratak vremenski period od 3 – 6 mjeseci.

Ponosno ističemo da smo licencirani Centar BTI Instituta iz Španjolske za ovaj dio Hrvatske i EU u primjeni ove tehnologije ( Human Technology ).
Naši su doktori i sestre prošli intenzivne edukacije o ovoj tehnologiji u samom BTI Institutu i znaju je primjenjivati na najučinkovitiji način.

tretmanKako izgleda tretman?

Ovo je tretman u kojem prvo u dogovoru s Vama vadimo Vašu krv. Ovisno koliko nam materijala treba i za što obično uzimamo 2 – 6 epruveta krvi. Svaka epruveta je 9 ml. Znači radi se o zaista malim količinama koje ne mogu utjecati na Vaše opće zdravstveno stanje. Vađenje krvi vrši kod nas Viša medicinska sestra koja je prošla obuku za to, a sam se zahvat radi isključivo sa jednokratnim kitovima ( setovima ) koji se nakon uzimanja krvi bacaju u posebne spremnike predviđene za medicinski otpad.

Dalje posebnom cenrtifugom radimo ekstrakciju vaše plazme pune faktora rasta i matičnih stanica.Za potrebe estetske medicine tu plazmu, već nakon 10 minuta od vađenja krvi injektiramo poput tretmana mezoterapije u cijelo lice, vrat, dekolte, i ruke uz pomoć tankih iglica.

Tretman je bezbolan i brz, a osim malog crvenila na licu koji traje 24 sata nuspojava nema. Potrebna su 3 tretmana u razmacima od po mjesec dana. Tretman je potpuno prirodan, jer injektiramo samo vašu, posebno pripremljenu plazmu, i tako vraćamo sjaj i svježinu Vašem licu.Lijep primjer je koža oštećena sunčevim zrakama, jer znanstvena istraživanja pokazuju da plazma tretmani “popravljaju” sva oštećenja i vraćaju kožu u stanje kada je bila puno mlađa.

Za dobivanje membrana ili CLOTH membrana koje se upotrebljavaju u Implantologiji i kirurgiji procedura je nešto složenija i traje 45 minuta.

1. Primjena u estetskoj medicini – podmlađivanje kože

Što je PRGF®-Endoret® tehnologija?

PRGF-Endoret (plasma rich in growth factor-endogeneus regenerative technology – PLAZMA BOGATA FAKTORIMA RASTA ) je jedna od najbolje dokumentiranih procedura na svijetu sa kliničkim podacima od preko 20 godina i poduprta je sa više od 70 znanstvenih radova – više od bilo koje druge PRP procedure te nam je danas dostupna u estetskoj medicini i dermatologiji, i od sada je dostupna i u našoj ordinaciji.

PRGF-Endoret je najnaprednija tehnologija za dobivanje vlastite plazme bogate trombocitima Bazira se na formulaciji i korištenju pacijentovih vlastitih stanica sa biološkom aktivnošću, faktorima rasta i fibrinskim biomaterijalom za stimulaciju i ubrzanje cijeljenja i regeneracije tkiva.

Ovo je 100% biokompatibilna tehnologija sa odličnom raznolikošću, sigurnošću i učinkovitošću.

Faktori rasta su bjelančevine koje svi imamo i one se nalaze u plazmi svakog pojedinca i unutar trombocita. Primjena plazme bogate faktorima rasta stimulira i ubrzava proces ozdravljenja i regeneraciji tkiva.

Ovi faktori utječu na niz bioloških procesa koji pospješuju migraciju, rast i morfogenezu stanica. Također, na mjestu primjene ubrzavaju proces stvaranja biorazgradivog fibrinskog matriksa koji služi kao privremeni ‘kalup’ za poticanje regeneracije tkiva. Raznolikost, sigurnost i učinkovitost ovog sistema otvara vrata personaliziranoj medicini koja se već primjenjuje u mnogim medicinskim i znanstvenim područjima uključujući oralnu i maksilofacijalnu kirurgiju, oralnu implantologiju, ortopediju, terapiju ulkusa, sportsku medicinu, estetsko obnavljanje površine lica, oftalmologiju i inžinjering tkiva.

PRGF je jedini tretman plazmom koji ima sve zdravstvene certifikate i licencu u EU za pomlađivanje kože – Europski CE certifikat te Američki FDA Approval.
PRGF Endoret je 100% autologni tretman koji se je prvi pojavio na tržištu što znači da neće doći do neželjenih reakcija jer se u postupku ne koriste strane tvari, a to znači da je 100% sigurno. Čak, niti u jednom tretmanu u posljednjih 15 godina nije došlo do neželjenih učinaka.

Postoji razlog zašto najbolji nogometni klubovi i sportske zvijezde, košarkaši i tenisači ( Rafael Nadal, Luka Modrić, Christiano Ronaldo i mnogi drugi ), koriste upravo PRGF-Endoret tehnologiju u aplikacijama kao što su ozljede koljena i ligamenata.

Naša plazma sadrži proteine koji imaju biološku aktivnost stimulacije i ubrzanja regeneracije tkiva. Kada god nam se dogodi ozljeda naše tijelo upućuje proteine u to područje i stimulira proces koji pomaže u obnovi tih oštećenih tkiva.

Isti proces se može primijeniti i na kožu jer ovakav tretman može pomoći u regeneraciji kože i smanjenju bora dodajući pravi kolagen i polako otpuštajući nutriente i proteine u kožu. Zbog toga se smanjuje vrijeme starenja kože, a istovremeno popravlja već učinjena šteta.

leuko_prgfPRGF-Endoret ne uključuje leukocite koji uzrokuju upalu.

Možda ste čitali o poznatim osobama koje su se podvrgnule proceduri tkz. Vampire facelift gdje se koriste leukociti tako da dolazi do inflamatorne reakcije.
Ovo nije Vampire facelift.. jer s drugim tehnologijama, leukociti su uključeni, te su crvenilo i oteklina učestaliji i traju minimalno 3 dana. Usto, rezultati pomlađivanja ovom tehnologijom su dokazano najbolji.
U cjelokupnom procesu starenja, starenje kože nije izolirani proces, već je dio generalnog procesa koji uključuje sve organe i sisteme organa.
No međutim, važnost našeg vanjskog izgleda sve više raste. Ova rastuća svijest o estetici znači i porast interesa za razvojem novih proizvoda koji nam omogućavaju poboljšati izgled kože.
Ideja korištenja PRGF Endoret tehnologije za tretman facijalnog anti – aginga je rezultat mnogih osnovnih i kliničkih zapažanja koja su povezana sa iznimnim učincima nakon aplikacije u tkivo.
Kapacitet PRGF-Endoret-a za aktiviranjem regeneracije tkiva se može suprotstaviti degenerativnim promjenama koje se pojavljuju u koži nakon tridesete godine života.

endoret endoret1

Endoret – PRGF potiče stvaranje vlastitog kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetosti te smanjuje opuštenost kože i osigurava bolja hidratacija.

To ćemo svojstvo naše plazme primijeniti u estetskoj i anti-aging medicini za tretmane rejuvenacije lica i odgađanja znakova starenja kože.
Potpuno prirodno, temeljeno na vlastitom potencijalu popravka tkiva!

 

Koje prednosti nudi PRGF® -Endoret® ?

 

 • 100% biokompatibilno, raznoliko i sigurno
 • Kontrola aktivacije i primjene
 • Jednostavni protokol – samo jedno centrifugiranje
 • Brzi protokol- samo 8 minuta centrifugiranja i 20 minuta pripreme.

Njegova klinička efikasnost u stimulaciji cijeljenja i regeneracije tkiva je opisana u velikom broju internacionalnih članaka. Ne sadrži leukocite i na taj način izbjegava njihovu proinflamatornu aktivnost. Posjeduje snažna bakteriostatska svojstva. Odličan terapeutski potencijal u različitim kliničkim primjenama

2.  Primjena u dentalnoj medicini – kirurgiji i implantologiji

PRGF-Endoret® biotehnologija se u dentalnoj medicini koristi kod:
– Post-ekstrakcijskih rana
– Regeneracije oko implantata
– Koštatnih defekata
– Podizanja sinusa
– Širenja grebena
– Vertikalnog rasta kostiPRGF un producto muy versatil
– Parodontoloških tretmana

PRGF_primjena

PRGF-Endoret (Plazma bogata faktorima rasta) – najnovija tehnologija za obnavljanje tkiva koju koristimo u svakodnevnom radu naše Klinike na području oralne kirurgije i implantologije kao i parodontologije.

Mi u Klinici smatramo da Implantologija i Kirurgija bez primjene PRGF Endoret tehnologije nije potpuna i zaokružena cjelina, što znači da nismo upotrijebili sve dostupne metode za poboljšanje cijeljenja i regeneracije tkiva, što PRGF svakako jest.
Ovim korištenjem smanjujemo rizik od periimplantitisa i povečavamo vjerojatnost uspjeha cijelog tretmana. Po nama bi ovaj protokol plazmom obogaćenoj faktorima rasta danas trebao biti standard svake ordinacije koja se bavi kirurškim disciplinama.
Isto tako nakon vađenja zuba, raznih operativnih zahvata ( cistektomia, apikotomia, vađenje umjaka itd. ) stavljanjem ugruška plazme u praznu alveolu, smanjujemo upalu, pospješujemo regeneraciju mekog i tvrdog zubnog tkiva te, ono najznačajnije za pacijenta, smanjujemo bol.
Iz male količine pacijentove krvi – ovisno o tome koliko se materijala želi dobiti, primjenjujući brzi ili jednostavan protokol dobijemo

primjena_dentalna

 

Primjena PRGF®-Endoret® u dentalnoj medicini.

Ovo je najnapredniji sistem koji postoji za dobivanje autologne plazme bogate trombocitima koja može biti aplicirana direktno na površinu dentalnog implantata s čime se poboljšava oseointegracija, a s time i primarna stabilnost.
Parodontna bolest dovodi do gubitka potpornih struktura koje uključuju cement, parodontni ligament i alveolarnu kost.
Konvencionalne metode kao što je struganje i kiretaža korjenova su učinkoviti u poboljšavanju zdravlja parodontnog tkiva i u usporavanju napredovanja bolesti, no ne mogu učinkovito obnoviti gubitak parodontnog potpornog tkiva.
Neprikladnost koju nalazimo u trenutačnim regenerativnim parodontološkim postupcima je njihova ograničena predvidljivost.
PRGF®-Endoret® formulacija. Kompletno obnavljanje svakog tretiranog defekta još uvijek nije realnost.
Za postizanje regeneracije parodonta mora se odigrati niz bioloških događanja koja uključuju litogenezu, kemotaksu, staničnu adheziju i diferencijaciju koji bi doveli do funkcionalne parodontne jedinice.

PRGF®-Endoret® se koristi u oralnoj kirurgiji za poticanje regeneracije kosti i susjednog mekog tkiva u ekstrakcijskim defektima.
Ova se metoda sastoji od popunjavanja i zatvaranja postekstrakcijske rane sa standardnim biološkim matriksom i autolognim fibrinom.
Ovlaživanje površine implantata sa neaktiviranim PRGF®-Endoret® stvara mnogo bolji biološki okoliš za oseointegraciju kako je postignuta proteinska aktivacija koja pospješuje migraciju stanica preko novih fibrinskih mostova stvorenih između zidova kosti i površine implantata.

PRGF-Endoret® biotehnologija našla je široku primjenu u sportskoj medicini, ortopediji, dermatologiji i oftalmologiji.